Verslag Friesland Cup

10 september 2019

Friesland cup A3 voor Goutum

Na afwezigheid van onbekende lange maar duur besloot Goutum dit jaar weer aan te haken bij De Friesland Cup. Slechts enkele stamoudsten konden de laatste deelname aan dit traditionele Friese toernooi nog herinneren. Officiële archieven met foto's anekdotes waren reeds vergaan of verbrand.

Deze zomer besloten de drie Goutumse musketier trainers: Jetse, Daan en Robbert dat het tijd werd dit nieuw leven in te blazen. Met de dames Olga, Tamara, Ilona, Monique aangevuld met nieuwe leden Maartje en Willemijn werd een breed sterk team in de A3 ingeschreven, waarbij ikzelf mee mocht doen mits ik aanvoerder wilde worden.

Voor de zomer werd met klinkende cijfers van zowel Noord als West Friesland afgerekend door respectievelijk het Bildt en Harlingen te verslaan. Met teamspirit werden zware wedstrijden alsnog onze kant omgebogen.

Afgelopen zondag was de finale tegen Franeker. Extra lading door oude bekenden van onze trainers was voelbaar in de voorbereiding op deze dag.
De dag zelf blonk niet alleen uit in het weer als wel in de sfeer. Stoelen en banken kwamen tekort om iedereen van de verplichte zitplaatsen te kunnen voorzien. De nieuwe lichting jeugd talenten probeerden de gewonnen wedstrijd van Jetse nog eens voorzichtig over te spelen op sokken. Bij het ondergaan van de zon bleek ook ditmaal het teamwerk het van de individuele kwaliteiten te winnen...7-1.

Hiermee heeft het eeuwenoude Goutum, dat al vaak met de nog oudere Galliërs is vergeleken, zijn rol als uniek sportief dorp weer eens bevestigd.

Richard Folkeringa

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 12319773

Address

Buorren 35
9084 BB Goutum