Jeugdcompetitie

Speeldata & Teams voorjaarscompetitie 2024

Bekijk de competitie teams (geel, groen & senioren) en speeldata van TC Goutum. Voor de speeldata van onze rode en oranje teams kan je deze link gebruiken. 

Tenniskids Competitie bij TC Goutum

Ontdek de wereld van tennis voor onze jongste spelers!

Bij TC Goutum bieden we de Tenniskids competitie aan, speciaal ontworpen voor kinderen tot en met 12 jaar. Deze competitie draait helemaal om plezier maken, spannende wedstrijdjes spelen en nieuwe vriendjes ontmoeten. Elk jaar doen ongeveer 25.000 kinderen mee aan deze vrolijke en uitdagende competitie, waar het plezier in het spel vooropstaat en de kinderen spelenderwijs hun tennistalent ontwikkelen.

Verschillende niveaus binnen Tenniskids

De Tenniskids competitie is onderverdeeld in drie kleuren: Rood, Oranje en Groen, die elk aansluiten bij de leeftijd en het niveau van de kinderen:

  • Rode competitie (t/m 8 jaar): De wedstrijden duren ongeveer een uur. Hierbij spelen kinderen enkelpartijen in teams die kunnen variëren van één tot zes spelers. Jongens en meisjes spelen samen in teams en elk team maakt kans om dagwinnaar te worden.
  • Oranje competitie (8 t/m 10 jaar): Een Oranje competitiedag duurt tussen de twee en tweeënhalf uur. Kinderen spelen zowel enkel- als dubbelpartijen. Teams bestaan uit twee tot zes spelers waarbij jongens en meisjes gezamenlijk spelen. Op elke speeldag wordt een team binnen de poule gekroond tot dagwinnaar.
  • Groene competitie (10 t/m 12 jaar): Een dag in de Groene competitie duurt ongeveer drie uur. De kinderen spelen enkel- en dubbelpartijen in teams van vier tot zes spelers. Teams zijn gemengd en kinderen spelen zowel met als tegen elkaar. Tijdens een competitiedag worden vier enkelpartijen en twee dubbelpartijen gespeeld, waarbij de opstelling niet afhangt van de speelsterkte.

Flexibele deelname


Kinderen die één jaar jonger of ouder zijn dan de vastgestelde leeftijdsgrenzen kunnen ook deelnemen aan de competitie. Voor zeer talentvolle kinderen of kinderen die nog niet klaar zijn voor de volgende stap, is het mogelijk om leeftijdsdispensatie aan te vragen.

Meer informatie


Wil je meer weten over de Tenniskids competitie en de verschillende niveaus? Bezoek de KNLTB website voor uitgebreide informatie. Daarnaast kun je de ouderfolder downloaden over het KNLTB tennisprogramma voor kinderen tot 12 jaar.

Bij TC Goutum geloven we dat tennis leuker is wanneer je wedstrijden speelt. Kom en groei met ons mee in de Tenniskids competitie!

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

Bestuur 058-7009772 / Trainingszaken +31 6 34447037

Tennisclub Goutum

Buorren 35
9084 BB Goutum

KVK-nummer

40000114