Tennisballen

Tennisballen
Tennisballen worden in principe besteld door de club. De standaard tennisballen zijn de ITF goedgekeurde Tretorn Plus. 

De Tretorn Plus is een Top Performanse Drukloze tennisbal met de beste kwaliteit High Tec Woven Vilt. Het geheim van deze bal zit in de sterke en elastische rubberkern, die zorgt voor de beste speeleigenschappen en gegarandeerde duurzaamheid. Geschikt voor alle baansoorten maar bij uitstek voor gravel en (zand-ingestrooid) 

Je bent als team echter vrij om zelf of via de club andere tennisballen aan te schaffen. Andere veelgebruikte tennisballen zijn Balls Unlimited Code Black.

Er worden voorafgaand aan de competitie ballentasjes opgesteld met de ballen voor alle thuiswedstrijden in Goutum. Deze zijn af te halen in de keuken van het clubhuis, bij voorkeur op de dag of avond dat je moet spelen. Op elk tasje staat de naam van de captain. Let op, het zijn de ballen voor alle thuiswedstrijden. Bijvoorbeeld voor een dubbelspel wedstrijd gebruik je 2 kokers met in totaal 6 ballen. Je speelt beide wedstrijden met dezelfde ballen.

Per competitiewedstrijd wordt het volgende aantal nieuwe ballen geregeld:

  • voor Gemengd Zondag, Heren Zondag, Heren 35+ Zondag en Dames Zondag: twaalf nieuwe ballen. (op dit moment niet van toepassing bij TC Goutum)
  • 8&9-Tennis: drie nieuwe ballen, tenzij alle betrokken spelers instemmen met het spelen met gebruikte ballen.
  • alle overige gele competitiesoorten: zes nieuwe ballen.

De kosten voor de ballen (Tretorn rond de € 9,- en Balls Unlimited rond € 7,- per tin) worden samen met de KNLTB competitie bijdrage achteraf door de penningmeester gefactureerd aan de captain.

De ballen en de KNLTB bijdrage voor de jeugdcompetities worden door de club betaald.


Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

Bestuur +31 6 12934712 / Trainingszaken +31 6 34447037

Tennisclub Goutum

Buorren 35
9084 BB Goutum

KVK-nummer

40000114